Home Ads

2019. március 13., szerda

Shelflove Crate - UNBOXING

Leírás

A Shelflove Crate is egy YA fantasy/sci-fi témájú subscription box. Újításuk, hogy a havi könyv szerzőjével közösen állítják össze a doboz tartalmát.
Vannak olyan molyok, akik nem szeretik a különböző "porfogókat" és egyéb fandomos dolgokat, számukra jó hír, hogy ez a csapat gondolt rájuk és elérhető náluk a Book Only feliratkozás. Tehát -olcsóbban, mint a havi doboz - vásárolhatsz havi könyvet. A probléma csak az, hogy 2019 februárjától a havi téma hirdetésekor megmondják pontosan, hogy mi lesz a havi könyv, szerintem így már nem sok értelme van a Book Onlynak, maximum a dedikált példány miatt.
A szokásos One-Time Purchase és a havi, 3 havi és 6 havi előfizetések is elérhetőek.
Minden hónap 20-25 között postáznak, USPS-szel szállítanak. A januári és februári dobozokkal nagyon megcsúsztak, illetve Amerika sem akarta engedni, így csak március 12-én érkezett meg, nagyon lassú volt. 

Árak

A doboz alapára 30 dollár, erre rájön a szállítás, ami körülbelül 20 dollár. Ha subscriptiont választasz és bepipálod, hogy This will be a gift, akkor nem fog megújulni és az interneten fellelhető kedvezményt adó kódokat is (10%) tudsz használni. Fontos: csak a doboz árából jön le a kedvezmény, a postaköltségből nem!
Összegezve: ez is 50 dollár körül jön ki számunkra, érdemes-e inkább ezt választani, mint például az OwlCratet? Megint csak azt tudom mondani, hogy minden csapatnak lehetnek kevésbé jó és kiemelkedő dobozai, a személyes ízlés abszolút meghatározza, hogy ki lesz számunkra a befutó. Viszont azt figyelembe kell venni, hogy az OwlCrate YA témájú könyveket tartalmaz, míg a Shelflove Crate YA fantasy/sci-fi, tehát utóbbi egy sokkal szűkebb halmazból kerül kiválasztásra és például számomra ez jobban tetszik.

Unboxing - 2019 február


Leírás alapján nagyon úgy látszott, hogy az Illumicrateben és a Shelflove Crateben ugyanaz az könyv lesz. Végül nem lett igazam, de a választási folyamatot az utóbbi nyerte meg. 

Értékelési szempontok:

  • Exclusive könyv: 5/5
  • Mindennapi használat: 4/5
  • Ötletesség  5/5
  • Dedikált a könyv: igen
  • Minőség: 5/5





Zokni

Az embernek nem lehet elég zoknija. A mosásban mindig eltűnik a fele, valaki már fiókjába kerül menet közben vagy a manók viszik el, nem tudom, de valahogy minden héten dilemmába kerülünk ezzel kapcsolatban. 
A havi könyv írója Tricia maga választotta ki az idézetet, ami a zokni talpára került. Kierten White: And I Darken c. regényében olvashatjuk. A magyar olvasók számára sem ismeretlen az írónő, hiszen a Paranormalcy itthon is megjelent a Könyvmolyképző gondozásában.
Mivel a havi témánk Warrior Women, ezért minden elem erős hősnőket felvonultató regényekhez kapcsolódik.
Egyetlen negatívuma, hogy hatalmas, inkább 43-44-es lábra való.







Fülbevaló

Még sosem láttam fülbevalót subscription boxban, így egyértelműen örülök a változatosságnak, azonban azt is kifejtettem már korábban, hogy nem feltétlenül csak női megrendelők vannak, így van bennem egy kis elégedetlenség is, hogy nem gondolnak a másik nemre. 
Nem biztos, hogy azonnal kitalálható, de ezt a közepes méretű bedugós, fa fülbevalót az Éhezők viadala ihlette.




Vászontáska

Az emberiség egyik legnagyobb találmánya a vászontáska, nem szakad könnyen, környezet kímélő, designos. Az új családtagomat Adrienne Young: Sky in the Deep c. regénye inspirálta, ami szintén vikinges alaptémájú. "You'll need a stylish bag to keep all of your weapons and supplies in!" - áll a spoiler kártyán. És milyen igaz.

Sakk figurák

Teljesen megszokott, hogy van egy olyan elem a dobozokban, amit gyűjteni lehet. Ha feliratkozol a hónapról hónapra, akkor szépen lassan összegyűlik az összes sakk figura. Alosa és Rider testesíti meg a két gyalogot, az írónő számunkra is ismert könyvéből, a Daughter of the Pirate Kingből, ami tavaly jelent meg itthon. Mivel egy sakk készlet 32 bábuból áll, legjobb esetben is 16 hónap megszakítás nélküli feliratkozásra van szükség, hogy teljes legyen a gyűjtemény. 





Vászon poszter

Ezen a gyönyörű vászonból készült poszteren Sarah J. Maas összes erős női karakterét láthatjuk, mindkét könyves univerzumból. Baloldalon az Üvegtrón sorozatból, jobboldalon a Tüskék és rózsák udvarából. (Itt jegyezném meg, hogy tapintásra, pont olyan, mint egy sakktábla. :D)
A4-es méretű, így még épp nem foglal el túl sok helyet a falon. A spoiler kártyán ajánlják, hogy poster hangover kittel helyezzük a falra, a sérülések elkerülése miatt.









Woodmark


Fából készült könyvjelző, nem a legjobb ötlet. Igazából az, ha jól csinálják! Amit itthon lehet kapni, az nagyon vastag és könnyen megsérül tőle a könyv, ez azonban annyira vékony, hogy elsőre nem is tűnt fel, hogy fából van, azonban épp annyira vastag is egyben, hogy masszívnak lehessen nevezni.
Az egyik oldalát a könyv világa, a másikat pedig Robin LaFevers: Grave Mercy-je (itthon: Gyilkos kegyelem) inspirálta.











Paper

Ahogy mindig, nézzük külön a papír elemeket. Általában nem szeretjük a túl súlyukat, mert manapság a gyorsnyomdákban magas minőségben nyomtathatunk saját magunknak is ilyeneket. Azonban a teljes hiányuk is furcsa tud tud lenni, hiszen minden dobozban szokott lenni egy-egy fanart vagy könyvjelző a témához. Itt sincs másképp, kapunk még egy térképet, ezúttal papír formátumban és a téma kártyához illő könyvjelzőt is.





Könyv


A dobozok lelke a könyv. Ha az nem tetszik igazán, akkor teljesen mindegy, hogy mit tesznek mellé, már nem fogod megszeretni. A Warrior of the Wild ezen példánya exkluzív kiadás, kifejezetten a Shelflove Crate számára nyomták, illetve dedikált is és nem csak a hagyományos módon, nem csak az aláírás szerepel a könyvben, hanem "jó tanács" az írótól is. Nem mindenkinek ugyanez a szöveg.


How do you kill a god?
As her father's chosen heir, eighteen-year-old Rasmira has trained her whole life to become a warrior and lead her village. But when her coming-of-age trial is sabotaged and she fails the test, her father banishes her to the monster-filled wilderness with an impossible quest: To win back her honor, she must kill the oppressive god who claims tribute from the villages each year or die trying.

Leghasznosabb és leghaszontalanabb fandom:

Vászontáska, nem is kérdés. Közeledik a Könyvfesztivál, az új családtaggal felszerelkezve megyek.

Hétköznapi használat szempontjából nagyon rendben van a doboz, amit leghaszontalabbnak választanék azok a sakk figurák. Nagyon aranyosak, de összegyűjteni őket elég érdekes hadművelet lenne, anélkül viszont gyakorlatilag porfogónak használhatóak. Még egy "kütyü", amit lehet porolni.

Összegezve, a januári OwlCrate-nél jobban tetszett és hasznosabbnak is érzem ezt a dobozt, így - a pontok alapján is - második helyre sorolódik, egyelőre.

Bevásárlás

Ez a doboz nem fogyott ki, a Shelflove Crate oldalán a januári, februári, márciusi és áprilisi dobozokat is meg lehet vásárolni. Legyetek óvatosak, a márciusi és az áprilisi könyvek nem egy dobozban fordulnak elő!
Érdemes lesz a májusira lecsapni, ha tetszik a téma, mert 2 db könyv lesz benne.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Comments

Contact Us

Név

E-mail *

Üzenet *