Home Ads

2019. március 1., péntek

OwlCrate - UNBOXING




Leírás

Talán nem butaság kijelenteni, hogy az OwlCrate a könyves világ legismertebb subscription boxa. 
Viszont nekik már kétféle dobozuk van, a YA könyves mellett rendlehető egy OwlCrate Jr., amelyben 8-12 évesek számára ajánlott könyv és apróságok vannak.
Nagyon fontos, hogy One-time boxot nem tudsz rendelni! A rendelésnél válassz month to month előfizetést és pipáld be, hogy This is a gift. Ekkor nem fog megújulni az előfizetés, ha ezt elfelejted, akkor a következő hónap elején a következő box árát automatikusan levonják a számládról. Ezért nem szabad elfelejteni lemondani, ha nem szeretnél másikat!
Minden hónap 15-20 között postáznak, USPS-szel szeli át a nagy kékséget a dobozunk, kis hazánkba érkezve pedig már csak a Magyar Királyi Posta isteneitől függ, hogy mikor méltóztatnak kiszállítani. (Egy nap alatt eljutott ide januári doboz, de országon belül, már 3-5 nap volt, mire megkaptam).

Árak

A doboz alapára 30 dollár, erre rájön a szállítás, ami mindig 20 dollár, minden nemzetközi csomagnál (Ausztráliába, UK-be is ennyi). A szokásos havi, 3 havi, 6 havi előfizetések közül válogathatunk, használva a WELCOME10 kódot, az első feliratkozásnál 10% kedvezményt kapunk. Fontos: csak a doboz árából jön le a kedvezmény, a postaköltségből nem!
Tehát egy havi könyves doboz adagunk 50 dollárba kerül, ez bizony drágább, mint a Fairyloot, de nyilvánvaló, hogy a szállítás az, ami megdobja a költségeket. Megint csak az a kérdés, hogy érdemes-e befizetni erre?
A Fairyloothoz hasonlóan ez a csapat is exclusive kiadásokkal és dedikált, keménytáblás YA könyvekkel dolgozik, határozottan megérik az árukat a dobozok, általában. Mindig előfordulhat, hogy a fandomok között vannak kevésbé hasznos dolgok vagy olyan könyvekhez kapcsolódnak, amik nem a kedvenceink. Karácsonyra is kapunk haszontalan/nem tetsző dolgokat, ez mindig benne van. Tudom ajánlani azokat a Facebook csoportokat, ahol a régebbi dobozok nem kellő/tetsző elemeit árulják.


Unboxing - 2019 január


A januári doboz komoly dilemmát okozott, nehéz volt eldönteni, hogy adott hónapban ki mellé tegyük le voksunkat. Végül úgy döntöttünk, hogy ideje kipróbálni az OwlCratet.

Értékelési szempontok:

  • Exclusive könyv: 4/5
  • Mindennapi használat: 3/5
  • Ötletesség  3/5
  • Dedikált a könyv: igen
  • Minőség: 5/5








Zokni

Egy Harry Potteres (halál ereklyéi szimbólumos), vádli középig felhúzható zokni. Elalélok a boldogságtól! Na jó, igazából, akkor lettem kész, amikor az uszodában megdicsérték a zoknimat. :D Még sose dicsérték meg a zoknimat! Imádom! :D

Karkötő

A Grishaverse-hez (más könyvekkel lehet keverni, de valójában ez az Amplifierre utal, amely olyan tárgy, ami megerősíti a grisák hatalmát) kapcsolódóan kaptunk egy nagyon minimalista karperecet, amely tulajdonképpen egy vékony aranyszínű inda, amiből tüskék állnak ki. Van egyfajta eleganciája, így akár irodába, hivatalos helyekre is elmehet benne az ember. Viszont, nem hagy nyugodni a gondolat, hogy a hímnemű feliratkozók mit csinálnak vele?

Kitűző

Már kifejtettem a véleményemet, miszerint a kitűzők nagyon ötletesek és szépek tudnak lenni, de valójában nem sok hasznuk van. Feltűzöm őket, a pin flagre, amit a decemberi Fairyloottal kaptam, majd takarításnál leporolom. "Wolves were everywhere" felirattal a havi könyvhöz kapcsolódik. 

Luggage tag

A január havi könyvünk Párizsban játszódik, ezért kaptunk egy Párizs mintás luggage taget. Ami fél perccel ezelőttink nekem bérlettartó/kártyatartó volt. 
A véleményem róla nem változott, a helyzet egy fokkal jobb, mintha aranyszínű lenne, de ez a csicsa fénylő ezüst is elég sok. Ez nyilván az én egyéni szociális problémám, de! A legnagyobb jóindulattal sem tudnám unisexnek nevezni. Belátom, hogy a lányok képezik a nagyobb célközönséget, de szép számmal akadnak "molyfiúk" is, akik YA regényeket olvasnak. Őket miért hagyjuk ki a jóból?









Levélbontó kés

Bemutatom Tűt. Ő a levélbontó késem, sajnos nem kapok sok levelet, maximum szavazó lapot, de azt ugye nem túl sűrűn. 
Nem feltétlenül érzem át, hogy mire lehetne használni ezt a kardot. Van egy dobozom, amiben gyűjtöm a nem használt doboz elemeket, ez határozottan ott kötött ki.



Tolltartó/neszeszer

Az Egy sötétebb mágia ihlette tolltartót én személy szerint túl nagynak találom eredeti célját tekintve, így a táskámban össze-vissza tartott zsebkendő, ragtapaszok (viccen kívül 3 félét hordok), gyógyszer, stb. szépen belefért és most egy kezelhető köteg, nem esik ki néha ez meg az. 

Wall Tapestry

Nos, ezt úgy tudnám magyarul nevezni, hogy textil poszter. "Without stories we wouldn't be human beings at all." - Philip Pullmann idézettel Az arany iránytűhöz kapcsolható. Én úgy vettem észre, hogy hozzám hasonlóan mások sem rajongói ennek a könyvek és nem így nem igazán tudnak vele mit csinálni.

Könyv

A könyv exclusive kiadás, a borító színvilága valamennyire eltér a hivatalostól, illetve a papír védőborító alatt nem sima zöld a könyv, hanem rajta található ugyanaz az jel, ami a luggage tagen. 

Set ​in a darkly glamorous world The Gilded Wolves is full of mystery, decadence and dangerous but thrilling adventure.
Paris, 1889: The world is on the cusp of industry and power, and the Exposition Universelle has breathed new life into the streets and dredged up ancient secrets. In this city, no one keeps tabs on secrets better than treasure-hunter and wealthy hotelier, Séverin Montagnet-Alarie. But when the all-powerful society, the Order of Babel, seeks him out for help, Séverin is offered a treasure that he never imagined: his true inheritance. To find the ancient artifact the Order seeks, Séverin will need help from a band of experts:
An engineer with a debt to pay. A historian who can't yet go home. A dancer with a sinister past. And a brother in all but blood, who might care too much.
Together, they'll have to use their wits and knowledge to hunt the artifact through the dark and glittering heart of Paris. What they find might change the world, but only if they can stay alive.

Leghasznosabb és leghaszontalanabb fandom:

A neszeszer, határozottan rendezettebbé és könnyebbé tette a napjaimat, nem kell ideges pillanatokat átélnem keresgélés közben, mert minden egy helyen van.

Használhatóság szempontjából számomra ez a doboz 50-50%-os volt. Ami leginkább értelmetlen az a textil poszter. Könyvmolyok vagyunk, a szabad fal felületekre vagy könyvespolcot vagy számunkra nagyon fontos dolgokat teszünk. Nem gondolom, hogy ez közéjük tartozna. 

Mindenképp megemlíteném, hogy egy darab könyvjelző sem volt a dobozban! Rendkívül hiányolom a papírt (nem hittem volna, hogy egyszer ezt mondom). Legalább a havi témához illet volna beletenni valamit. Visszanézve a korábbi dobozokat, nem sokban volt ilyesmi. Úgy érzem nem az OwlCrate lesz az én dobozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Comments

Contact Us

Név

E-mail *

Üzenet *