Home Ads

2019. március 1., péntek

FairyLoot - UNBOXING

Leírás

Hazánk egyik legismertebb külföldi doboza a Fairyloot. Jellemzően YA fantasy regényeket tartalmaz, és a havi témához kapcsolódó fandomokat.
A jó hír az, hogy ez a doboz Angliából érkezik, így sokkal barátságosabb postaköltségekkel számolhatunk. A postázás minden hónap 20-án kezdődik, több turnusban küldik a dobozokat, DPD futárral érkezik hazánkba, így az első perctől kezdve nyomonkövethetjük a mozgását (értsd: naponta hatszor megnézheted, hogy Hollandiából elindult-e már Szlovákiába :D). Általában 5 munkanapon belül megérkezik, ha el tud érni a futár és nem ünnepi roham van.

Árak

A doboz alapára 26 font, erre rájön az adó és a szállítás, így körülbelül 39 fonttal számolhatunk egy havi előfizetésre. Kérhetünk single purchaset, akkor csak az adott dobozra fizetünk elő, de választhatunk subsriptiont is (havi, 3 havi, 6 havi), ami minden hónap elsején újul meg és periódustól függően vonja a díjat. Utóbbi előnye, hogy biztosan jut nekünk az adott havi dobozból és találunk hozzá különböző kedvezmény kódokat, amikkel 10% engedményt kaphatunk. Fontos: csak a doboz árából jön le a kedvezmény, a postaköltségből nem!
Akárhogy nézzük ez körülbelül 14 000 Ft, megér ennyit a doboz?
A havi könyv, majdnem mindig speciális kiadás, dedikált példány. Az ehhez hasonló kiadások bolti ára 5-6000 Ft körüli fontnak megfelelő értéken mozog. Az 5-6 fandom mind egyedül ebbe a dobozba készül, nem tömeg gyártott termék, külön nem beszerezhető, ha magunknak csináltatjuk, mint egyedi terméket, bizony könnyedén túllépjük a fennmaradó 8000 Ft-os keretet. Nyilvánvalóan dobozról dobozra változó, hogy épp melyik mennyire hasznos, mennyire nyeri el a tetszésünket, kifoghatunk olyan hónapot, amikor úgy érezzük, hogy ez most nem érte meg. Mindenképp érdemes figyelni a spoilereket, hogy mit kapunk ebben a hónapban, mert például a mi decemberi dobozunkban is 2 db (!) könyv volt, az egyik ARC példány, kifejezetten a Fairylootba nyomva, a hivatalos megjelenés 2019 júliusa.

Unboxing - 2018 október


Igen, már 2 doboz is járt nálunk, és márciusban jön egy harmadik is. Eddig határozottan a Fairyloot a kedvencünk.

Értékelési szempontok:
  • Exclusive könyv: 3/5
  • Mindennapi használat: 5/5
  • Ötletesség  5/5
  • Dedikált a könyv: igen
  • Minőség: 5/5


Az első elcsábulásom egy külföldi doboz irányában. Miért ezt választottam? Mivel Angliából jön, valamivel olcsóbb, mint társai, első körben nem szerettem volna csalódni. Én novemberben rendeltem az októberi dobozt, ha marad valamelyik havi dobozból, akkor is megrendelhető, csak vigyázni kell a spoilerekkel. Postázási időszak mindig adott hónap huszadika táján van, ha az előző havit rendeled, akkor is ilyenkor adják postára. 

Az én képem egy kicsit sötét ezért a Fairyloot saját képét is mellé teszem




















Sapka

Leigh Bardugo: Six of Crows könyve ihlette meg ezt a sapkát, Fictiontea Designs készítette el. Meleg és abszolút hasznos kellék télen, emellett nem hivalkodó darab, fiúk-lányok egyaránt viselhetik (bár az öcsém kifogást emelt a bojt ellen, le akarta nyúlni).

Zokni

Soha nem lehet elég zoknid! A mosógép, a házimanók, a család mind azon dolgoznak, hogy eltüntessék őket, legalább az egyiket! Ezt a darabot a Victoria Aveyard: Vörös királynőjéhez készítették.

Gyertya 

Aelin Galathynius gyertya Geeky Clean-től. Citrom és verbéna illatú. Imádom a citromot, és mindent, ami hozzá kapcsolódik, ha egyszer már nem kapsz a boltban, az azért lesz, mert feléltem a világ raktárkészleteit. :D 
Az utóbbi pár évben nagyon divatba jöttek a könyves gyertyák és azt kell mondjam, hogy van értelmük. Az első viaszcsodám a Bubblebook csapat októberi Kárhozottak dobozából származik, amelyben az Éjszárny volt. Ehhez a rendkívül egyedi világú fantasyhoz kellett valamilyen érzékszervi hatás, hogy jól beleélhesse magát az ember, azóta rajongója vagyok a témának. (Tipp egyetemistáknak: egy idegesítő vizsgára készülés közben, ha letekered a kupakot és néha megillatozod, minden szebbnek tűrik rögtön.)

Kártya

A Cruel Prince-hez kapcsolódó francia kártya a gyönyörű fanartok iránti igényeinket elégíti ki. A számos lapok nem díszesek, csak az ász és a figurás lapok, azokon viszont a könyv főszereplői elevenednek meg. Azt hiszem ez egy sokkal izgalmasabb darab lenne magyar kártyából, ott sokkal több a különböző figura.









Kitűző

Kaptunk egy Grisha világhoz kapcsolódó könyvjelző készletet is. Sajnos itthon csak a Six of Crows és a Grisa trilógia 1-2. jelent meg, külföldön sokkal nagyon "kultusza" van ennek a világban, sokkal több könyv kapcsolódik hozzá.

Kulcstartó

Az első dolog, amit el fogok hagyni erről a szépségről, az a bojt. 
"Isn't that what stiries do, make real things fake, and fake things real?" Marie Rutkoski - A nyertes átka c. könyvéből van az idézet, ami a kulcstartón szerepel. 














Tea 

A hónap könyve a távolkeleti mitológiába kalauzol el minket, mint tudjuk, ezekben a kultúrákban fontos szerepet játszik a tea és a hozzákapcsolódó szertartások.
















Papír

Több könyvhöz és a havi témához kapcsolódó könyvjelzőt is kaptunk, levelet az írónőtől illetve egy képeslapot is, amin a könyv borítója van. Alapvetően azt gondolom, hogy egy ilyen dobozba kellenek papír elemek is. Könyv rajongók vagyunk, egy szép könyvjelzőre mindig szükségünk van, a fanartok pedig lehetővé teszik, hogy rájuk pillantva mindig újra ás újra egy kicsit elvesszünk kedvenc könyveink világában.


Könyv


Each ​year, eight beautiful girls are chosen as Paper Girls to serve the king. It's the highest honor they could hope for…and the most cruel.
But this year, there's a ninth girl. And instead of paper, she's made of fire.
In this lush fantasy, Lei is a member of the Paper caste, the lowest and most oppressed class in Ikhara. She lives in a remote village with her father, where the decade-old trauma of watching her mother snatched by royal guards still haunts her. Now, the guards are back, and this time it's Lei they're after--the girl whose golden eyes have piqued the king's interest.
Over weeks of training in the opulent but stifling palace, Lei and eight other girls learn the skills and charm that befit being a king's consort. But Lei isn't content to watch her fate consume her. Instead, she does the unthinkable--she falls in love. Her forbidden romance becomes enmeshed with an explosive plot that threatens the very foundation of Ikhara, and Lei, still the wide-eyed country girl at heart, must decide just how far she's willing to go for justice and revenge.
Presented by James Patterson, Natasha Ngan's lyrical, searing, visceral fantasy, Girls of Paper and Fire, will remind us how precious freedom is--and the price we must pay to achieve it.
Természetesen dedikált példány és a lapok éle rózsaszín.

Leghasznosabb és leghaszontalanabb fandom:

Ebben a dobozban a mindennapokban legjobban használható fandom... a sapka! Októberi doboz lévén épp időben érkezett, hogy a hideg napokban megvédje a fejünket, mint említettem mindenki számára "vállalható", a mintázata diszkrét, nem harsány, aki otthon van a témában, az felismeri.

Amivel nem nagyon tudok mit kezdeni, az a kitűző-szett. Nagyon szépek, örülök, hogy ehhez a világhoz kapcsolódnak, de lássuk be, maximum a táskánkat díszítjük velük, másra nem nagyon jók.

Összességében véve az októberi Fairyloot nagyon átgondolt, összeszedett doboz, és szinte mindennek megvan a helye a napi használatban.










Unboxing - 2018 december

Sárkányok, sárkányok!!!! A sárkányokat mindenki imádja szinte lehetetlen volt megszerezni ezt a dobozt.
  • Exclusive könyv: 5/5
  • Mindennapi használat: 4/5
  • Ötletesség  5/5
  • Dedikált a könyv: igen
  • Minőség: 5/5
És előre elárulták, hogy 2 db könyv lesz benne. Juhú!








Reading Journal

Mivel létezik Moly, Goodreads ezért nem igazán szoktam papíron írogatni/gyűjteni az olvasmányaimat. Ettől függetlenül nagyon jópofa ez a Reading Journal, ahogy láttam ennek január környékénél minden subscription boxnál hagyománya van. 

Nyaklánc

Ez az amire azt mondanám, hogy nem a legjobb minőségi, nem igazán egyedi. Majdnem ugyanilyet lehet rendelni többféle felületről is. Viszont a doboza tetszik.

Zászló/Címer

Oké, ez egy zseniális ötlet! Ahogy fentebb is írtam, a kitűzőkkel egyszerűen nem tudok mit kezdeni, hordani nem igazán szoktunk ilyesmit, a táskáimra nem teszem, mert vagy tönktreteszik vagy elhagyom őket. Ez a zászló pont arra szolgál, hogy rátehesd őket és kiakaszd valahova. Nagyon jó!

Tarot kártyák

2018 decemberétől kezdve minden dobozban lesz 2 db tarot kártya, amelyek valamilyen könyvhöz kapcsolódnak. Decemberben, januárban és februárban ACOTAR témájú kártyákat rejtenek a kis fekete kincsesládák. Ebben a hónapban Cassian, mint Diadalszekér és Amren, mint Igazságban gyönyörködhetünk.
Márciustól Six of Crowsoz kártyákat kapunk.









Könyvtartó


Határozottan az egyik kedvenc könyves kellékem a könyvtartó/kabát. Szebbnél szebbeket lehet kapni, mint ingázó ember, a könyveimnek nagy szüksége van egy kis extra védelemre, hogy a táskában ne sérüljenek meg. Nálunk inkább a puhatáblás könyvek vannak többségben, így extrán jól jön ha van mibe beletennünk. A decemberi Fairyloot a Harry Potter egyik jól ismert jelenetét ábrázoló gyönyörű booksleeve-vel lepett meg minket, amely feltűnően jó minőségű, vastag bélésű darab, kiválóan védi kedvenceinket. 





Papír

A szokásos spoiler kártya, írói levél, könyvjelző nem maradhat el, illetve a sárkányos témához kapcsolódóan egy Mannon és Abraxos (Sarah J. Maas - ToG), a másik oldalán pedig Fogatlant ábrázoló fanartot is kapunk. 

ARC

Ebben a hónapban kaptunk egy Advanced Reader Copyt is. A könyv csak 2019 júliusában fog megjelenni, így lehetőségünk van félévvel megjelenés előtt megismerkedni vele. Kifejezetten a Fairyloot dobozba készültek ezek a puhatáblás példányok, ez rá is van írva a borítóra.
In ​the tropical kingdom of Rhodaire, magical, elemental Crows tend to every aspect of life: from the Firecrows that help forge armor to the Battlecrows that keep the kingdom safe. Seventeen-year-old Princess Anthia Cerralté dreamed of leading Rhodaire as a Crow Rider—then the Illucian Empire attacked, destroying the Rider’s massive Crows and killing Anthia's mother.
That night, known as Regnoch, has thrown Princess Anthia into a deep depression that she struggles to escape. Her sister, Caliza, is busy running the kingdom as its new queen, doing her best to restore prosperity and peace, but all Anthia can think of is her dead mother and trainer, who was supposed to teach her how to be a Rider.
When Illucia prepares for a final assault on Anthia's now vulnerable kingdom, Caliza is forced to agree to a marriage between Anthia and the crown prince of Illucia, finally spurring Anthia into action. After stumbling across a hidden Crow egg in the rubble of a rookery, she and her sister devise a dangerous plan to reach out to the other conquered kingdoms and ignite a rebellion.
Anthia takes the Crow egg with her deep into Illucian territory and tries to hatch it in secret, but navigating the cold, vicious Illucian court will take all of her strength and wit. To stop her engagement and protect the people she loves, Anthia must let go of her past and work through her depression to hatch the egg before her kingdom falls and she loses everything to Illucia again.

Könyv

In Sky Hawkins's family, leading your first heist is a major milestone--even more so than learning to talk, walk, or do long division. It's a chance to gain power and acceptance within your family, and within society. But stealing your first treasure can be complicated, especially when you're a wyvern--a human capable of turning into a dragon.
Embarking on a life of crime is never easy, and Sky discovers secrets about her mother, who recently went missing, the real reason her boyfriend broke up with her, and a valuable jewel that could restore her family's wealth and rank in their community.
With a handpicked crew by her side, Sky knows she has everything she needs to complete her first heist, and get her boyfriend and mother back in the process. But then she uncovers a dark truth about were-dragon society--a truth more valuable and dangerous than gold or jewels could ever be.

Leghasznosabb és leghaszontalanabb fandom:

Decemberben egyértelműen a könyvtartó az, amit mindannyian szívesen használhatunk a hétköznapokban. A könyvmolyok nagy részének szinte fizikai fájdalmat okoz, ha egy könyvvet valamilyen fizikai sérülés ér pl. meggyűrődik, megkarcolódik, elázik. Valamilyen szinten ezektől mindtől megvédi őket egy jó minőségű könyvtartó és persze szépek is. :D

Mi az ami nem? Korábban már fejtegettem, hogy a könyves világ is "kiköltözött" a világhálóra valósidőben tudod jelölni egy könyv olvasását, értékelni a metrón ülve, az okostelefonjainkkal felszerelkezve magunkkal visszük az internetet mindenhova. Nem sok értelme van a jópofaságon kívül Reading Journalt vezetni papíron. Szerintem ennek tudatában ez a leghaszontalanabb fandom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Comments

Contact Us

Név

E-mail *

Üzenet *